Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

de oanapl in Prajituri, 31 Aug 2017 | 6197 vizualizari

 

Această prăjitură delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor (căreia îi mulțumesc și o pup). Deoarece nu aveam suficiente nuci am adăugat și alune și a ieșit delicioasă prăjitura.

 

INGREDIENTE

  • 850 kg prune
  • 100g nuci
  • 200g alune
  • 3 linguri zahăr pentru prune
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 5 ouă
  • 50ml ulei
  • 450g iaurt cremos
  • 7 linguri (cu vârf) zahăr pentru pandispan
  • 350 g făină
  • 50g pesmet
  • 1 praf sare
  • 1 pachetel de praf de copt
  • esență de vanilie
  • Zahăr cu aromă de vanilie pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune:

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilat, scorțișoara și așezi jumătățile de prune cu partea bombată în sus. Folosești niște prune mai puțin coapte pentru a nu se înmuia foarte tare în timpul coacerii.
Mixezi ouăle bine de tot cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când compoziția devine spumoasă. Adaugi pe rând uleiul, iaurtul, esența de vanilie și treptat făina cernută cu praful de copt. La final adaugi pesmetul, atât cât să obții o compoziție puțin mai groasă decât cea de chec. 
Compoziția obținută o torni în tavă peste fructe și nivelezi cu ajutorul unei spatule.
Dai tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, până când trece testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, prăjitura este gata.
O lași să se răcească și apoi o răstorni pe un platou și îndepărtezi hârtia de copt. (nu o răstorni cât încă este caldă pentru a nu se împrăștia siropul lăsat de prune în aluat, dând astfel senzația de necopt).
O tai și o pudrezi cu zahăr.

TIPS-URI

1

nu răstorni prăjitura cât încă este caldă pentru a nu se împrăștia siropul lăsat de prune în aluat, dând astfel senzația de necopt

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Valclaudia 1

12.07.2018, 22:00

Arata tare bine!

kytz 1

13.07.2018, 07:40

Arată perfect pentru a fi savurată!

oanapl 1

11.09.2020, 10:09

Vă mulțumesc de aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere